Mijn favorieten

Waarom het in December zo leuk is om in Vaassen te wonen

In Vaassen wordt in en rondom de feestmaand veel georganiseerd. Van sinterklaasactiviteiten tot aan de kerstmarkt bij de Cannenburch, het kasteel dat onlosmakelijk verbonden is met Vaassen. Daarom even op een rijtje wat er aan evenementen wordt gedaan de aankomende periode.

Sint-event
Het Sint-event wordt op zaterdagmiddag 30 november voor het eerst georganiseerd door de ondernemingsvereniging in Vaassen. Veel mooie prijzen kunnen gewonnen worden met het ‘Kraak de Kluis’ spel.
Bij besteding van iedere € 25 in deelnemende winkels ontvang je een code voor de kluis. Kraak jij de kluis? Dan ga je met een mooie surprise naar huis. En natuurlijk word je deze dag verblijd met pieten en muziek die je zult vinden in het dorpscentrum.

Pietenfeest in de Koekoek
Ook dit jaar stuurt Sint weer een aantal pieten naar de Koekoek. Op zondag 1 december wordt daar het jaarlijkse pietenfeest georganiseerd. De aanwezige kinderen kunnen van 9.30 tot 10.30 uur allerlei leuke activiteiten ondernemen. Zo kunnen ze door de schoorsteen glijden, helpen pakketjes bezorgen en zijn er allerlei leuke spelletjes te spelen.

Kerstmarkt Cannenburch
De kerstmarkt bij de Cannenburch is inmiddels een jarenlange traditie die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december. De unieke locatie van de Cannenburch zorgt voor het ultieme kerstgevoel met een sprookjesachtige touch. Daarom wordt deze kerstmarkt ook altijd druk bezocht door mensen uit het hele land. De leukste kerst-items zijn te koop, maar ook voor een lekkere glühwein of een rondleiding door het kasteel kun je er terecht.

Het Vaassens kerstevent
Tegelijk met de kerstmarkt vindt op zaterdag 14 december het Vaassens Kerstevent plaats. Bijna alle Vaassense ondernemers doen met deze gezellige dag mee, die begint om 12:00 uur en eindigt om 16:00 uur. In het centrum van het dorp is veel te beleven met o.a. livemuziek, lekkere eettentjes, gezellige verkoopkramen, kerstboomwerpen, marshmallows roosteren en kinderactiviteiten! Kortom volop gezelligheid in Vaassen.

Zelfs een hop-on hop-off bus in Vaassen
Omdat het Vaassens Kerstevent samen valt met de Kerstmarkt bij de Cannenburch, is er een hop-on hop-off bus op 14 december die je heen en weer peddelt tussen de kerstmarkt en het centrum van Vaassen.


Koopzondagen
Ook zijn er in Vaassen twee koopzondagen gepland. Op zondag 15 en zondag 22 december zijn veel winkels van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor de laatste kerstinkopen.
Wij wensen iedereen een fijne decembermaand toe!