Mijn favorieten

Wat is een aankoopmakelaar?


Als je een huis op het oog hebt, kom je vrijwel altijd eerst in contact met de makelaar van de verkoper. Die zal je natuurlijk netjes informatie geven en alles over het huis vertellen, maar natuurlijk blijft hij de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen.


Primair behartigt de verkopend makelaar de belangen van de verkoper. Dat begint al met de prijs van de woning. Als verkopend makelaar wordt er gestreefd naar een zo hoog mogelijke opbrengst voor de verkoper, maar als koper wil je zo min mogelijk betalen. 

Het kan daarom verstandig zijn om bij de aankoop van een woning een aankoopmakelaar in te schakelen, die je onafhankelijk kan adviseren. 


Wat betekent een aankoopmakelaar dan specifiek voor jou? 
 

Een aankoopmakelaar bespaart tijd, geld en zorgen.
We gaan mee naar bezichtigingen en zullen duidelijke informatie over de historie van het huis, de omgeving en over de bestemmingsplannen in de buurt geven. Natuurlijk weten we ook waar we op moeten letten bij een woning en zullen de verkopend makelaar vragen stellen over de woning.

Als aankoopmakelaar wijzen wij je ook op zaken waar je zelf wellicht niet aan denkt, zoals wat je moet doen bij verborgen gebreken. En, niet onbelangrijk, weten we of de vraagprijs wel reëel is en zullen we vervolgens de onderhandelingen doen. Daarbij zullen we ook adviseren over de ontbindende voorwaarden.

Als aankoopmakelaar ontzorgen we dus gedurende het gehele aankooptraject.

Koop geen kat in de zak. Schakel ons in als je een huis op het oog hebt. Wij helpen graag!